Silent Key memorial Contest 2018

A verseny ideje: minden év november 1-én 06.00 UTC – 09.00 UTC.
Üzemmód: csak CW
Frekvenciák: 3510-3560 kHz, 7010-7040 kHz
Hívás: CQ SKM
Riportváltás: RST 599 + ITU zóna, vagy annak a barátodnak a hívójele, akire emlékezni kívánsz ezen a versenyen: pl.: 599 HA6NP, 599 HA6NA, 599 HA2RX, 599 HA3NS, 599K8DD, stb; - a résztvevők önmaguk választhatják meg, hogy kiről kívánnak megemlékezni, és az ő volt hívójelét adják a riport után, egy adott évben csupán egy hívójelet adhatnak a verseny elejétől a végéig; - a résztvevők választhatják azt is, hogy ITU zónát adnak (az adott verseny közben itt sem lehet változtatni).
Kategóriák: Single operator all bands LP (max 150 watts out), HP (max 1.5 kW out) Multi operator HP (max 1.5 kW out)
Pontozás: saját ITU zóna 1 pont, saját kontinens 3 pont, más kontinens 5 pont, emlékállomások + 1 pont
Szorzó: ITU zónák száma + „Silent key” hívójelek száma - sávonként - többen is választhatnak azonos „Silent key” hívójelet, de szorzóként az csak egyszer vehető figyelembe.
Végeredmény: Az érvényes összeköttetésekért járó pontok összege szorozva a szorzók számával.
Díjazás: A kategóriánkénti 1-3 helyezett emlékplakettet, minden résztvevő e-Emléklapot kap.
Log: tartalmazza a dátumot, idő (UTC), frekvenciát, ellenállomás hívójelét, adott-vett riportot, Cabrillo formátumban. (Versenylogként bármely program használható, amelyben szerepel az IARU HF VB programja. A pontozás, szorzók – a „Silent key” hívójeleket HQ-ként kezeli – megegyeznek, pl. UCX-log, Win- Test, N1MM) Csak elektronikus úton, e-mailben tudjuk fogadni a jegyzőkönyveket. A tárgysorba a hívójelet és a kategóriát kérjük beírni.
Cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Log feltöltés weboldalon.
Beküldési határidő: minden év december 1-ig.